Turbo Tamiri Nedir

07.04.2017
Turbo Tamiri Nedir

Turbo tamiri nasıl olur, tamir gerçekleştirilen turbo nasıl belli olur gibi sorular toplum arasında sık sık konuşulan konular arasında yer almaktadır. Turbo'da meydana gelen arıza araçlarda ciddi bir çekiş kaybına neden olmaktadır. Özellikle rampa, yokuş yukarı çıkarken fazla basınç gereksinimi duyan turbo sistemleri basınç sağlayamadığı takdirde çekiş gücünden düşmektedir. Bu yönteme çözüm olarak genellikle kontağı kapatma olayı gerçekleştirilir. Kontağı kapattıktan sonra araç tekrar çalıştırılıp düşük devirler de düzelme reaksiyonu gösterebilir. Ancak buna rağmen turbo sisteminde meydana gelen arıza devam etmektedir. Bunun belirtileri ise; araç egsozundan siyah duman çıkması, sürüş sırasında turbo bölümünden rüzgar sesi gelmesi gibi durumlar yaşanabilir. Yaşanılan bu durumlar da yapmanız gereken profesyonel bir şekilde hizmet veren kurumlara başvurup, bilgisayar vasıtası ile arıza tespiti yaptırmanız tavsiye edilir.

Turbo Arızası ve Turboşarj

Turbo Arızası ve Turboşarj

Araçlarınızda kullanılan yağın kalitesi ve miktarı, hava filtresinin temiz olup olmadığı, basınç hortumlarında meydana gelebilecek olan yırtıkların kontrolü ve meydana gelen çatlaklar turbo bozulmasıturbonun bozulmasına, turboturbo arızasına neden olmaktadır. Bunun gibi problemlere karşılık geliştirilen Turboşarj sistemi ile bu gibi sorunlara çözüm bulunmaktadır. Eğer turbo arızalarına gerekli müdahaleler yapılmaz ise araçlar da daha büyük sorunlar oluşabilmektedir.

Turbo Tamiri

Aslında turbo tamiri, turboşarj yöntemi ile daha komplike bir yapıya sahip olmaktadır. Turbo arızalarının profesyonel ekipler tarafından yapılması tavsiye edilir. Turbo sisteminde mevcut olan mekanik bir arıza ile basınç valfleri etkilenir ve bozulma meydana gelir. Bu gibi durumlar da basınç valflerini değiştirmek soruna kalıcı bir çözüm olmamaktadır. Çünkü araç geçici bir süre eski durumuna gelse bile zaman içerisinde valflerin tekrar bozulma ihtimali vardır. İkinci bir valf bozulması ile daha büyük arızalara gün doğmaktadır. İlk arıza oluştuğunda arıza kaynağını belirleyip sorunu temelli çözmek en mantıklı seçim olacaktır. General Turbo olarak 12 yıllık tecrübemizi, profesyonel bir ekiple birleştirerek sektörde lider firma olma yolunda ilerlemekteyiz. Teknolojik yapıyı kullanarak bilgisayarlı arıza tespitleri sonucunda Yüzde Yüz müşteri memnuniyetinin benimsenmesi sayesinde servis hizmetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Türkiye’de son dönemde sektörün lider firması olma gururu ile çalışmalarımıza son sürat devam etmekteyiz..

Tümü