Genel Turbo Arızaları

08.05.2017
Genel Turbo Arızaları

Genel turbo arızaları farklı nedenlerden dolayı meydana gelmektedir. Turbonun bozulmasında yağdan talaş alması, hava filitresinden parça çekmesi, aracın bakımlarını zamanında yaptırmaması ve motorun yığdırılması gibi nedenler araçların turbolarının bozulmasında en önemli etkenlerdir. Arızalanmış veya bozulmuş olan oto, ticari araç, kamyon, kamyonet ve diğer motorlu taşıtların turboları gerek benzinli gerekse dizel olsun hiç farketmeden garantili bir şekilde turbo tamirini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca müşterinin isteği doğrultusunda kendi atölyemizde de montaj işlemlerini yapmaktayız.

Turbo tamiri için gerekli işlemleri gerçekleştirirken kaliteli, hızlı ve Yüzde 100 müşteri memnuniyeti odaklı servis hizmeti araçların turbo satış ve bakımını gerçekleştirmektedir. Firmamızın satışını ve tamirini, bakım ve onarımını yaptığı turbonun ek olarak yedek parça satışı da yapılmaktadır. Arızalı turboların onarımı ise çok kısa süre içerisinde yapılmaktadır.

Başlıca Turbo Sorunları

Başlıca Turbo Sorunları

1) Yağ kirliliği

Özellikle motor revizyonlarından sonra motorun yağ kanalında kalan talaş ve çapakların motora montelenmesi ile yeni bakımı yapılmış turbonun burçlarında, milinde ve gövdesinde derin aşınmalara neden olmaktadır. Böyle durumlarda genellikle turbo arızalanmakta ve kullanılmaz hale gelmektedir. Bu durumda yapılması gerekenler ise motor yağının ve filtresinin yeniden değişmesidir.

2) Yağlama yetersizliği

Uzun süre kullanılmış kirli yağ filtresinin yetersiz bir şekilde yağlanma işlemine neden olur. Yani turboya gelen yetersiz yağ sebebiyle turbo milinde ve burçlarında yanmaya neden olmaktadır. TurboTurbo yağ giriş-çıkış yerlerine sürülen silikon sıvı contalar da turboşarj yağ kanallarının tıkanmasına neden olur. Bu nedenle araç bakımlarınızı zamanında yaptırmanız tavsiye edilir.

3) Emme pervanesinde yabancı cisimlerden dolayı meydana gelen hasarlar

Emme pervanesinde yabancı cisimlerden dolayı meydana gelen hasarlar genellikle hava filtresi tarafında bulunan borularda kalan civata, somun vs. gibi cisimler turbo pervanesinde hasarlara neden olmaktadır. Orjinal veya kaliteli filtre kullanmanızla birlikte kesinlikle işin ehli olan kişilerle çalışın.

4) Türbün tarafında yabancı cisimlerden kaynaklı hasarlar

Türbün tarafında yabancı cisimlerden kaynaklı hasarlar sadece motor sibop ketsiye, piston sardığında veya manifolttan bir parça koptuğunda turbo mili kanatlarında hasara neden olmaktadır.

Ortalama olarak 1000 derece sıcaklıkta 100.000 – 120.000 devirde çalışan turbonun uzun ömürlü olması için kullanımına özen gösterilmesi gerekir. Hava filtrelerinin ve motor yağının sürekli temiz olmasına dikkat edilmesi önemlidir.

Tümü